Mirjam Erkens


Vanaf de prilste jeugd bestaat het leven van Mirjam uit muziek en van haar grootste passie, heeft zij haar beroep gemaakt! Reeds op 6-jarige leeftijd zong zij in het gemengd koor van haar geboorteplaats Nieuwenhagerheide. Twee jaar later kreeg zij de eerste pianolessen.


Vanaf 1985 volgde Mirjam het conservatorium in Maastricht. Hier studeerde zij de hoofdvakken Schoolmuziek -met koordirectie en piano als specialisatie- en Solozang bij de Hongaarse zangpedagoog Boldisar Keönch.


In het hoofdvak Solozang bekwaamde zij zich verder aan de Musikhochschule Köln bij professor Elisabeth Ksoll. In 1994 voltooide zij de opera-opleiding en vertolkte onder meer de rol van Susanna en Cherubino in Mozarts opera “Le Nozze di Figaro”.Mirjam heeft eveneens grote affiniteit met de Duitse en Franse liedkunst. Tijdens haar studies aan diverse conservatoria ontwikkelde zij zich als een veelzijdig musicus, die zich in meerdere genres thuis voelt.


Vertellen over muziek en mensen meevoeren en betoveren, komen tot uitdrukking tijdens het geven van inleidingen en presentaties die Mirjam regelmatig verzorgt bij concerten en uitvoeringen. Muziek is de verbinding tussen mensen: waar woorden tekort schieten, begint de muziek!